17 окт. 2009 г., 10:46

Младоженка! 

  Поэзия » Другая
689 0 0

 

 

Днес e моят ден, макар

да  не е той рожден.

Но едва ли има друга 

най-щастлива от мен

на света, че ставам

младоженка аз сега.

 

С приятели, кумци,

роднини и познати,

ще се за вдигат тежки

чаши.

Но ето младоженка

съм сега, най-щастлива

на света.

Дори и с роклята си

снежно бяла

днес света дори ще омая?!

 

Ето.  Младоженка съм сега…

И любовта ми двойно

споделена е сега.

И сърцата наши дори   

те в едно ще затуптят.

 

Ето! Младоженка съм сега…

Жената най-щастлива

днес  на света.

Ето, че съм вече

Младоженка аз…

С наздравици тежки,

глътки, малки и големи.

До дъно днес ще

се пие, макар и да се напием.

 

Поздрави и тостове ще се редят

от родители, близки, Свеки и родни…

 

Но едва ли има на света

по-щастлива от мен жена,

че младоженка съм сега. 

 

© Христо Ангелов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??