18 jun 2017, 3:38

Многоточие 

  Poesía » Otra
434 1 2

                                "Многоточието е стъпките на отишлите си на пръсти думи."

                                 Владимир Набоков

 

Думите на пръсти си отиват.

Чувствата след тях размахват шал.

Суетата в облак бял заспива

там, на хоризонта от печал.

 

Многоточието се спотайва в здрача...

Дебнат зад завоя хищни дни.

Чакат най-накрая да заплача

или мъка да ме вледени,

 

да се нарисувам – тъмносиня,

обла като гръд и като вик,

като песен да звуча любима,

пята на загадъчен език

 

А тъгите кротко ме завиват

и сънувам влюбено море.

Думите на пръсти си отиват...

може би така е по-добре.

 

 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Накара ме да се замисля... Описала си всичко толкова нежно, леко, използвала си прекрасни думи! Хареса ми!
  • Красиво!
Propuestas
: ??:??