Шарените черги
баба е редила.
Колко труд - за нищо.
Глупава ли била?
Весели гергини
китени цъфтяли.
Колко труд - за нищо.
Тях молци ги яли.
Как не се досеща
ни един от рода?
Оня труд - за нищо
става днеска мода.
© Харита Колева Todos los derechos reservados