19 may 2020, 17:46

Мое поколение 

  Poesía
511 0 3

Враг бъди на всякакви доктрини,

тайни планове за бъдещи войни.

Честно си живей в простори сини,

тоз живот гради го само с добрини.

 

Мисъл чиста мъдро да те води-

слънце да ти бъде в мирен небосвод.

Таз идея твърдо с теб да ходи

с крачката на устремения народ.

 

Честно си живяло в двата века.

По- добре билО си, но сега си зле.

Днеска губиш своята пътека,

падат птиците с пречупени криле.

 

Нещо все пак трябва да оставиш:

писан с много мъка и от теб завет.

Дялан камък нейде да поставиш

за добро начало, здраве и късмет.

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??