20 jun 2006, 11:07

Моето детство 

  Poesía
846 0 3

Оставена бях пред една врата -
една висока бяла сграда...
Имаше много като мен деца,
играеха близо до една ограда.
След време разбрах, че това е моят дом,
че истинско семейство нямам.
Това бе единственият ми подслон,
остава само да се надявам.
Израстнах сред хора много добри -
израстнах с много любов и грижи.
Дойде ден, в който ме осинови,
жена с очи прекрасни... и коси свежи.
Защо мен избра? - попитах я аз. -
Защо на мен се спря? - извиках с пълен глас!
Трудно и бе да ми отговори,
прошепна ми тихо, с половин уста...
Че в сърцето си за мен място отвори,
че Бог пожелал да няма деца.
Сълза се стече от моите очи,
разбрах какво е да си майка...
На някои това живота им вгорчи,
че е постъпка много жалка!

© Диана Генова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Няма да ти пиша оценка, защото смятам, че стихове на такива дълбоки и лични теми, не бива да бъдат оценявани. Относно изпълнението - трябва още доста да поработиш върху стиховете си.
    Най-искрени поздрави!
  • Написано е с много чувства, дано само не си го приживяла
  • Когато го четях настръхнах.(6)
Propuestas
: ??:??