Моите моменти и миговете мои
Има моменти, мигове има, които
притихнал търсиш и искаш за себе си.
Мигове със съмнения, страхове, надежди.
И мечти, и усещания, и копнежи...
Има моменти, когато те замеря тишината.
Когато не можеш да се скриеш от себе си
и същността си не можеш да скриеш.
Мигове, когато виждаш кой си,
осъзнаваш се, разбираш се със себе си.
Правиш равносметки, планове чертаеш
и знаеш нататък какво трябва да направиш.
Това са онези особени моменти,
когато си онемял от обичане
и пиеш сила, живот и любов пиеш,
и тогава продължаваш смело напред.
© Ванко Николов (Starkmaster ®vn)
© Ванко Николов Todos los derechos reservados