Молба
На И.
Не се завръщай никога при мен,
неутешима е душевната ми горест,
в душата ми не ще откриеш ден –
сред нощите на вечната ми орис.
Не се завръщай – няма сред мечтите
нито една достойна за съдба
и празни и безсмислени са дните –
последните ми дни сред пустошта.
Не се завръщай, няма да откриеш
при мене радостни криле,
в отчаяност ще можеш да се скриеш
в душата ми сред зной и ветрове.
Не се завръщай, мойто отчаяние
роди се от копнежа ми по теб
и ако дойдеш тук, сред вечното страдание,
в страстта ми ще изгаряш дни безчет.
Не се завръщай.
p.s. Умолявам те, бъди непокорен и смел.
*
*
*
© Кат Todos los derechos reservados