11 nov 2009, 8:36

Молба... 

  Poesía
615 0 12

 

Ако останеш... 

 

... не поглеждай в очите ми...

 

никога...

 

нощем в тях

ще откриеш тъга...

 

и сгъната болка

от чакане

 

вместо шепа звезди –  

тишина...

 

...

не поглеждай в реките

избрулили есенно

всяка стъпка

преляла

във път...

 

ни в шума на дъжда

ни в капчуците песенни...

 

(тлеещ порив съм

стихнал

до смърт...)

 

...

и когато пречупен

сънят ми прелива

заглъхнал

по пода

в лъчи...

 

и в жълти листа

ме рисува небето

с нежност...

която

боли...

 

...

не поглеждай назад към очите...

 

не рисувай беззвучни  сълзи...

 

и думи недей да изричаш...

 

после там –

под дъжда...

 

ми прости...

 

 

 

 

 

 

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??