20 may 2008, 20:06

Молитва 

  Poesía
575 0 5

Благодаря Ти, Боже, че те има

и вярата във Теб е несломима;

но не ща да ходя в Твоя храм -

тоз, когото търся, няма да намеря там!

Пред икони да се кръстя -

да се моля с трите пръста -

а Ти ще си стоиш,

ще ме гледаш и мълчиш.

Божествената Ти усмивка мила

ще ми дава Своята закрила,

но аз не искам да съм тук,

нека моли Ти се някой друг.

Триста мъки да ме сполетят,

няма да ме укротят.

Недей съмнява се в мене,

аз не се съмнявам в Тебе -

просто няма да стоя

с Библия в ръка;

на всичко, знай, ще устоя,

но не и на молитва!

© Никой Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??