МОЛИТВА ЗА ДЪЩЕРЯ МИ
Дали се преродих във дъщеря ми,
или душата ми на две се раздели,
дали повикахме я с любовта ни,
или сама при нас дойде?
Дали е в генетичен код послание
от дълга върволица прародители
и носи ли във себе си познание
от древни мъдреци-учители?
Дали ще я заключа във затвора
на преповтарящи се мои грешки,
или ще я пусна във простора
да бъде птица, а не пешка?
Дали ще имам дързост, воля
да я заведа, където никога не съм била,
или ще я пазя вечно моя
в пaшкул от опасения и самота?
Дали ще може дръзко, ясно
да казва своите и “да”, и “не”,
или ще се лута бясно
в кълбо от колебания и страхове?
Ще има ли тя своите любови
и върли, страшни врагове,
ще ù тежат ли нечии окови,
или ще има собствени криле?
На тебе, Господи, се моля,
не ги прекършвай, ако тя лети,
и дръж ръката ù в неволя
и дай ù дълги и щастливи дни!
© Нели Todos los derechos reservados