(Морска картина)
Едно небе се слива с морето
в една безкрайна синева.
Виж бриза как играе си с вълните,
а те една след друга се гонят към брега.
Едни окъпват пясък фин от злато,
а другите в скалите се разбиват,
над тях се извисява бяло ято,
красиви морски птици въздуха раздират.
Жарко слънце се усмихва от небето,
изпраща то лъчи и на брега, и на морето.
Към слънцето прокраднаха се облаци сиви,
за миг смрачи се и започна да вали
един прекрасен летен дъжд, нали
дано той бързо превали, но дали.
И ето, пробиха лъчите светлина,
огря земята приятна свежа топлина.
В далечината появи се приказна дъга,
една прекрасна триумфална арка,
фонтан от цветове, една картина ярка.
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados