25.04.2013 г., 22:44 ч.

Море 

  Поезия
443 0 0

(Морска картина)

Едно небе се слива с морето

в една безкрайна синева.

Виж бриза как играе си с вълните,

а те една след друга се гонят към брега.

Едни окъпват пясък фин от злато,

а другите в скалите се разбиват,

над тях се извисява бяло ято,

красиви морски птици въздуха раздират.

Жарко слънце се усмихва от небето,

изпраща то лъчи и на брега, и на морето.

Към слънцето прокраднаха се облаци сиви,

за миг смрачи се и започна да вали

един прекрасен летен дъжд, нали

дано той бързо превали, но дали.

И ето, пробиха лъчите светлина,

огря земята приятна свежа топлина.

В далечината появи се приказна дъга,

една прекрасна триумфална арка,

фонтан от цветове, една картина ярка.

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??