8 feb 2015, 11:06

Море от спомени 

  Poesía » Filosófica
301 0 0

 

Море от спомени

Море от спомени,
заставам на брега ти...
Море от слънце
пясък и вода...
Прекланям се сега
 пред вечността ти,
и съм пленен от твойта 
красота!

Дойдох при тебе
 сили да си взема,
да взема въздух,
 слънце красоти...
Бунтовен Дух
от тебе да приема,
та да са смислени
и мойте дни!

Но виждам, че  си
в плен на бреговите!
Че се бунтуваш ти
за твоята Свобода!
И все се бориш ти
 със ветровете,
но  и във това 
  аз виждам красота!

И тъй притиснато
 от бреговете,
стоиш,

като завързан великан,
в борба за Свобода
от вековете,
макар че си
от сила изтъкан!

Когато бурята
във тебе забушува,
и погледа ти стане
 сиво-чер,
и колкото и сили
да ти струва,
макар и мощен си,
 безсилен премиер!

И после уморено
ти щом за кротуваш,
и проснато
 на слънце се печеш,
за туй, че нямаш Свобода
 тъгуваш,
ти  никога не ще се
примириш!

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??