26 may 2021, 18:43

Море: реалност и илюзия 

  Poesía » Del paisaje
247 0 1

 

Море: реалност и илюзия

 

             Белеет парус одинокий

             в тумане море голобым

                             М.Ю.Лермонтов

 

Все този тътен, този плясък

и вечна музика в прибоя!...

С играещ по вълните блясък –

море, море, ех, обич моя!...

 

Над теб да полетя желая

с криле на птици буревестни –

свободен и отвъд Безкрая

да шепна Лермонтови песни!...

 

Надул гигантска раковина,

край мене вятърът стихиен

внезапно в страст необяснима –

и тебе обладал да вие...

 

... Море, море – ти болко моя –

при теб душата ми е музика!...

И вечно тя звучи в прибоя...

... Море, реалност  и илюзия!...

 

26.05.2021. / Едно време в морето

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??