12 jun 2005, 22:30

Моята кутия или аз 

  Poesía
855 0 1
Моятя кутия или аз ...


В кутия съм-
в кутия без стени.
Облягам се на всяка-
черна, бяла, синя и сама.

Синя бях, когато плаках.
Подарявах сълзи, подарявах себе си на някой.
Търсех чуждите отенъци на всяка-
на всяка малка, синя, паднала сълза.
Бяла бях, когато падах.
Падах с яростта, която нямах.
Летях с дъжда, когото не познавах.
Изветрях с шума на вятъра в прахта.
Черна съм. Такава нарисува ме Съдбата.
Жалее мене. До нея плаче Самота.
Жалеят с теменужени воали,
грешницата, подарила си сълзите.
Подари ги на звезди, които нямат сила да горят.
Те само тлеят във вселената на дните.

Сама съм. Себе си откривам,
Но за сетен път заключена врата.
Аз нямам себе си. Но имам нещо-
една кутия без стени-
черна, бяла, синя и една сама.

© Дъга Есенна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Hey
    Wait
    Ive got a new complaint
    Forever in debt to your priceless advice
    Hate
    Haight
    ...

    (да видим без апостроф ще се прати ли ;*) )
Propuestas
: ??:??