3 may 2023, 22:21

Мултифункционалност 

  Poesía » Filosófica
331 1 2

Стоиш в стая сам 
и мислиш,
и не можеш да смогнеш да мислиш, 
защото за кое по-напред да смогваш?

 

Прекалено на брой мисли,
а само един мозък,
една глава и един човек -

мултифункционалност.

 

И спомняш си как са ти казвали:
"Запази детето в себе си!",
но чак сега разбираш
какво са имали предвид:

 

Едно дете ще може ли
да мисли
освен за собствените си тревожности,
но и за тези на близките си?

 

Ще знае ли как да свържи двата края
без да очаква самия край?
Защото едно дете би ли могло да бъде
мултифункционално?

© Йордана Петрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??