19 mar 2021, 4:03

Музика отвъд звездите 

  Poesía
283 0 0

Музика отвъд звездите

 

Под стъпките ми отговор излиза,
на пейките
по двойки разговарят
естествен мрак с турбинна светлина,
в главата ми плете се паяжина,
с най-важния въпрос на вечерта:
Насладата ли е в основата на всичко
и музиката ли е най-красивата й дъщеря?

 

Не е в основата на всичко,
насладата не е,
не е
единствения плам зад всяка мисъл,
но е
в основата,
в основата на много
подсказва ми разумна,
благосклонна строгост.

 

А музика отвъд звездите,
подрежда думите ми
в песен вярна,
музика,
възбуждаща вълните
на този
и на всеки друг
възможен
                    свят ...

 

© Иван Бърдаров 2020. Всички права запазени.

© Иван Бърдаров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??