14 sept 2017, 11:21

Музикално (Музикален стих) 

  Poesía » Verso libre, Otra
1992 0 0

Музикално


Музикант не съм,
ала слушател съм добър.
Ноти не умея да чета,
само нося ги в сърцето.
Композитор,
също не мога да се нарека.
Мелодии сами звучат в ума.

 

Слушам пориви и приливи,
непрестано повтарящи се като припеви.
Макар неможещо да пее
и не разбиращо музикалните закони,
сърцето песен ще изпее.

 

Че музиката светове събира,
в трудностите сякаш само нея имаш.
Който пее, доброто все намира.
Там където, другите се спират!

 

В музиката като в омагъосан свят
се преоткриваш.
Влюбваш се във нея всеки път,
когато те докосне.

 

Музиката като река във мен се влива,
а на вън, не пускам да отлита.
Остава в мен да композира.
Най-рано, докато ѝ се наситя.
Ако мога...
 

А.А.

© А.А. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??