15 feb 2020, 7:48

На 14.02. 

  Poesía » De humor
636 5 5

 

 

Дали е Трифон или Валентин,
навярно няма никакво значение.
Любов и вино - славим ги със химн.
Макар да ни погубват без съмнение.

 

Да, особняк е Трифон. Веселяк.
Танцува страстно. С цяло гърло пее.
И всичките съседи са на крак,
реши ли на купони да дивее.

 

А Валентин... Галантен романтик.
На свещи все сонети рецитира.
Безбройни рози ...Изненади шик...
Ех, мъж-мечта, пред нищо се не спира.

 

Харесвам ги и двамата, уви...
На кой да дам аванс, сега се питам?
С единия се вихря до зори,
а другият ме носи сред звездите.

 

Но седмицата има седем дни.
По три със всекиго ще съм щастлива.
Ще им шептя: " О, мой единствени!"
В неделята ...сама ще си почивам.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??