4 jun 2024, 13:00

На Ботев празникът отмина 

  Poesía » Civil
78 0 0

На Ботев празникът отмина
и следва пак да го забравим,
щом можем след една година
за тържества да го оставим.

 

Иванчо Пенчович ефенди
след него пак се появява
стабилност, ред и благоденствие
на хората да обещава.

 

"Ликуй, народе!", писал Ботев,
"Хвалете и днес бога и царя"*,
за ценности и вярно членство
не бива никой да забравя.

 

Но хаджи Пенчович ефенди
не ще дочака лесна слава,
на верните приспособленци
историята не прощава.
–––––––––––––––––––––––––––––––
* – Христо Ботев /"Георгьонден"/

© Огнян Железов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??