Поискай бъдещето си, поискай...
без корист, без омраза, без лъжа.
Пойскай го, да бъде чисто,
кристално като капчица роса.
Рисувай бъдещето си, рисувай...
на фона на море, небе, земя.
Рисувай го, да бъде чисто,
като слънчев лъч, като светлина.
Разкажи го във куплети, разкажи го...
да кънти във думите сред тишина.
Разкажи го, то да бъде чисто,
подредено, без излишна суета.
Изпей го в песен, тананикай...
разлей го с обич във гласа.
Изпей го, то да бъде чисто,
без фалш, в тоналността на съвестта.
Извикай бъдещето си, извикай...
така, че да те чуе сред шумá.
Извикай го, във твоя свят... на чисто,
за да живее с теб в действителността.
16.03.2021г.
© Теодора Атанасова Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Направѝ най-трудното - стани господар на самия себе си »