Лято е! Най-живият сезон!
Пулсиращ, пълнокръвен,
раждащ куп мечти…
Нощна музика от саксофон
звучи под ярките звезди.
Август! И отново градът оживява.
По алеята – дъх на кафе,
на парфюм, и на … младост,
която градът заслужава!
Всяко лято се връщате в родния град,
днес той е кръстопът на надеждата.
Черпим от вас младежки заряд,
но помнете, никога глави
да не свеждате!
Завърнали се августовски птици -
броени дни за нашите деца…
Като накацали по електрическите жици
се готвят пак нанякъде да отлетят…
Довиждане, до август следващото лято!
Дано е по-спокойно
и … одухотворено!
На добър час, свободно наше ято…
Не тръгвай си от тука огорчено…
© Даниела Виткова Todos los derechos reservados