16 sept 2012, 20:10

На дъщеря ми 

  Poesía » Otra
1105 0 0

На дъщеря ми

 

Сама съм във къщи,

отново те няма.

Отрано позна любовта.

Моята скъпа, мила отмяна,

грижите среща сама.

 

Защо ли се сърдиш,

когато припряно

съвети ти давам безспир?

Нима не разбираш...

Едно искам само -

да си здрава и живееш в мир!

 

Че животът утре ще те грабне,

ще те запрати надалече,

във примка здраво ще те стегне,

а до тебе няма да съм вече...

 

Сега учи се, не преставай!

Трупай опит и чети.

Не се жали и се раздавай -

знанието ще се отплати.

 

Трудностите смело ти посрещай,

не унивай, щом те заболи,

на лошото - с добро отвръщай,

а отплата не очаквай ти.

 

Нека радостно празнуваш

и щастието да е в твоя плен!

Шестнадесетгодишна ставаш -

Честит да е рожденият ти ден!

 

© Красимира Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??