Днес не ти е ден, нали?
Пак си с тъжните очи,
пак потънала си в мрак,
с твоя малкия хлапак.
Знаеш, че това е ден,
от ония… уморен,
много мъка насъбра
в твоята добра душа.
Мислиш ли, че тази мъка
ще ти донесе сполука?
Кажи стоп на отчаянието,
изгони навън страданието.
Представи си, че детето,
най-скъпото ти на сърцето,
види майка си така,
с наранената душа,
види тъжните очи,
дето мъка ги топи.
А сега си представи,
че си с грейнали очи,
че с усмивка на уста
се прибираш у дома.
Влизаш в стаята и ето,
пак е на крака детето.
Чакало те през деня,
за да сподели света,
който ти си изградила,
неговата майка мила.
© Преслава Петкова Todos los derechos reservados