24 feb 2015, 22:48  

На Мери 

  Poesía » Otra
335 0 0

Потъваш...
Отново в сянката
на своя стар, меланхоличен свят.
Оплиташ в тъмните си къдри
безброй моменти.
И миглите ти галят
смирено с длани вечерта
през кадифените пердета, 
а погледът ти сякаш я изгаря.
Не плачеш-
ти все си тъй болезнено ефирна, 
само сълзите по лицето ти се стичат
и падат. По кожата ти бледа
безплътното страдание
все още прозира през бледите белези
нанесени от младостта.
По устните лилаво-сини
се стича кръв-навярно
от убити твои стари страхове.
И веч не те боли щом падне мрака...
И потъваш
отново във сянката
на своя стар, меланхоличен свят, 
но тебе веч не те е страх от Нея.
Не сега...

© София Бонева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??