25 ago 2018, 22:03

На моя баща 

  Poesía
707 1 1

На моя баща -

доктор Георги Минев -

(1924-1984) -

рентгенолог,

син на Елена и Стоян Миневи

 

Връща ме към тебе силно чувство.
Глупости витаеха ми досега в ума.
Искам като тебе да живея, да избухвам!
Искам в твойте* мисли да се устремя!...

 

Да заслужа твойте бръчки очертани,
да отмервам свойте стъпки с твойта твърдост!...
Искам още да докосвам твойте длани,
твоето лице и твойта мъдрост!...

 

------------------------------------------------------------------------------

 

*писано преди 1984година, когато моят баща -
Светла му памет! - бе все още жив и приживе
чу тази рима. Тогава в областта на мерената реч
все още бяха „вървежни“ думи като „твойта“ ,
„мойта“ , „нашта“ , „свойта“ , „свойте“ и т.н.

© Стоян Минев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??