Мили татко,
всеки пише дълго за „мама",
но аз ще ти пиша по-кратко
и знай, че това е истина голяма!
Мили татко,
ти винаги бил си до мен,
изслушвал си ме ти нерядко,
щом споделяла съм аз проблем!
Мили татко,
знам, тревожил си се ти за мен
и не си заспивал вечер сладко,
въпреки, че бил си уморен...
Мили татко,
непрестанно трудил си се ти,
за да сбъднем аз и батко,
и детските, и всичките мечти!
Мили татко,
зная, понякога ти бил си строг,
но зная също, татко,
че било е, за да ми дадеш урок!
Мили татко,
аз вече пораснах
и искам да намеря слова,
да кажа: „Благодаря, мили татко,
благодаря ти, за всичко това!"
12.07.2007
© Габи К. Todos los derechos reservados