10 dic 2020, 14:57

На моята сестра 

  Poesía » Verso libre
755 1 1

Сестричка по-голяма си имам.

Мама ми я подари,

Каза ми че струва повече от всякакви пари.

Аз затова от острия си език я пазя,

Да не я сгазя.

 

Признавам лоша е била,

Боцвала ме е като игла,

Само и само в правилна посока да вървя.

И добрата ѝ страна познавам,

Но още за лошата ѝ се отблагодарявам.

 

Знам, че строгостта води до промяна в Света, 

Но само, ако е подвластна на добра душа,

каквато има моята сестра.

 

 

Карали сме се много за какво ли не,

Но най-вече: Коя дреха днес ми облéче?

Сега се смея с глас, 

защото това е траело всеки ден по час.

 

Обичаме се безрезервно,

Дори да не се чуваме веднъж дневно.

 

 

Имате ли брат или сестра?

Наслаждавайте се на разговори сладки

С вино и ядки.

 

 

Систър, това ти е подаръка от мен със закъснение за Рождения ти ден.

© Flora Ilieva Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??