Сестричка по-голяма си имам.
Мама ми я подари,
Каза ми че струва повече от всякакви пари.
Аз затова от острия си език я пазя,
Да не я сгазя.
Признавам лоша е била,
Боцвала ме е като игла,
Само и само в правилна посока да вървя.
И добрата ѝ страна познавам,
Но още за лошата ѝ се отблагодарявам.
Знам, че строгостта води до промяна в Света,
Но само, ако е подвластна на добра душа,
каквато има моята сестра.
Карали сме се много за какво ли не,
Но най-вече: Коя дреха днес ми облéче?
Сега се смея с глас,
защото това е траело всеки ден по час.
Обичаме се безрезервно,
Дори да не се чуваме веднъж дневно.
Имате ли брат или сестра?
Наслаждавайте се на разговори сладки
С вино и ядки.
Систър, това ти е подаръка от мен със закъснение за Рождения ти ден.
© Flora Ilieva Всички права запазени