Приятелите - тези верни хора,
които неотлъчно са до мен,
приятелите - източник на вяра
в борбата ми за утрешния ден.
Когато страдам, или пък се смея,
лутайки се как да продължа,
за минута аз дори не смея
от техния съвет да се лиша.
Те никога с въпроси не затрупват,
не бъркат в раната със нож бодлив,
фaлшиви комплименти не пробутват,
не правят те живота ни горчив.
Приятел имаш ли - живее се по-лесно,
в смях и болка - той винаги е с теб.
Повярвайте! Приятел да си е чудесно,
така в живота се върви напред!
© Теодора Петкова Todos los derechos reservados
Наистина качественото приятелство,не може да се замени с нищо!