30 oct 2012, 11:44

На Съни 

  Poesía » De amor
570 0 0

Наивна, мила, своенравна

и добродушна беше тя,

а той - надут като за трима,

безмер си виреше носа.

 

Повярва тя на неговите думи -

прозрения за любовта,

обсебена тя го обикна,

както никой до сега.

 

... а той не иска и да знае,

не дава даже пет пари,

излъга я и я заряза -

до смърт сърцето ù разби.

 

Накърнил чувствата ù чисти,

невинността ù заклеймил,

не я поглеждаше изобщо,

а с други беше нежен, мил...

 

Той недопускал беше грешка,

но все пак - ето че сгреши.

И отдръпващ се от факта,

доверието разруши.

 

С натрапваща се подлост страшна

май последен той разбра,

че от любовта му прашна

тя дори забременя...

 

Аптеки, лекари, таблетки

и суров ,болезнен гняв,

а за край - аборт брутален

и тя изкупи неговия грях...

 

 

... Посветено на съученичка (февруари) 1992 г.

 

© Кристина Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??