11 jul 2009, 0:06  

На теб 

  Poesía » De amor
2068 0 25

Това си ти!  Без  смешни бутафории -
надраснал себе си без мерзост и  лъжи...
Спокоен, мъдър... Мъжки отговорен -
прощаващ женски дребнички вини.

Прекрачил тихо хиляди премеждия,
безбройни болки тихо надживял...
Погребал куп безмислени  надеждици.
Любови  малко скътал, много разпилял.

Сурови  устни  и очи, горещи длани,
събрали много разум,  мъдрост и тъга.
А в бръчиците ти, от смях издялана
е  истинската  ти  жестока красота...

Презрял актьора в себе си. Скептичен.
Невярващ даже вече и в сълзи...
И толкоз извървял. И тъй различен
от всички жалки земни суети...


© Дениса Деливерска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??