На всички жени с обич
Жената е красива изневяра,
която крие в своето сърце
ненужната на никой вяра,
че да е вярна ще е по-добре.
Тя знае, че ще ти избяга
дори от сватбеното тържество,
а остане ли, то е да стяга
оковите, за тебе божество.
Ний често със жените си играем
или поне си мислим, че е така,
но всякога стремим се и гадаем
да им дадем и скрием любовта.
Жената е прелитащо хвърчило,
изпуснато от нечия ръка,
дълбоко в себе си прикрило,
че не му трябва свобода.
Жена - това е мойта майка.
Жена - това е мойта дъщеря.
А тази, дето цял живот до мен се вайка,
ще трябва да е моята Жена.
И гузен, че обичам всички,
аз крия своята вина:
И най-красива на света.
© Бойко Беров Todos los derechos reservados