1 ago 2006, 22:58

На Юли 

  Poesía
472 0 8


Задъхано, със пръсти юлски
косите ми пак лятото разроши.
Не виждам и рояка от светулки
в преднощите, когато стъпвам боса

по ширналите се ливади,
прясно окосени -
със аромат на невен
и на комунига,
прекрасни, Вие сте
от слънцето родени
във маранята, дето високо
към звездите се издига.

О, как обичам да тичам босонога,
калинки да събуждам във тревите.
Изчезва в миг предвечната тревога
и по-честити стават дните ми.

О, как обичам славееви песни,
улавяни във миг на прелестно разсъмване.
Въпросите намират отговори лесни -
очаква ме нахлуването в тъмното.

31.07.2006г.

© Мери Попинз Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??