2 may 2013, 19:33

Начертан живот, това ли е? 

  Poesía » Civil
458 0 2

Красив свят,

щастлив живот.

Това ли е сега

нашият подход?

 

Да живееш ти там,

без нещастие, ни срам.

Това ли е сега,

с други мисли да живеем, едва едва.

 

Нека си признаем,

животът не е това, което знаем.

Нека си живеем,

нека си и пеем,

да поучим и съзреем.

 

 

Няма правилен човек,

няма правилна съдба,

няма правилен век,

нито правилна свобода.

 

Ти живееш си сам

и убиваш своята свобода,

за да не направиш грехота,

питайки се,

човешко ли е това?

 

Няма горе, нито долу,

има линия безкрайна.

Ти човек ли си със слово

или лесна илюзия омайна?

 

Като онези бели манекени,

тихи, празни и студени.

Вървиш по онзи ограден път,

ни със багаж, ни със мът.

 

Това ли е сега

нашият подход

за красив свят

и щастлив живот?

© Гносис Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Думата "мът" идва от руски език "мъть" което означава завършеност.
  • Тази думичка "мът" не знам какво да ти я правя.
Propuestas
: ??:??