Красив свят,
щастлив живот.
Това ли е сега
нашият подход?
Да живееш ти там,
без нещастие, ни срам.
Това ли е сега,
с други мисли да живеем, едва едва.
Нека си признаем,
животът не е това, което знаем.
Нека си живеем,
нека си и пеем,
да поучим и съзреем.
Няма правилен човек,
няма правилна съдба,
няма правилен век,
нито правилна свобода.
Ти живееш си сам
и убиваш своята свобода,
за да не направиш грехота,
питайки се,
човешко ли е това?
Няма горе, нито долу,
има линия безкрайна.
Ти човек ли си със слово
или лесна илюзия омайна?
Като онези бели манекени,
тихи, празни и студени.
Вървиш по онзи ограден път,
ни със багаж, ни със мът.
Това ли е сега
нашият подход
за красив свят
и щастлив живот?
© Гносис Все права защищены