30 mar 2013, 12:44  

Над нещата 

  Poesía » De amor
597 0 3

                                              "Любовта е над нещата" 

                                              из романа "Мила, Мерилин" на Ваня Щерева



Любовта е над нещата.

Ту е шумна, ту безмълвна.

Днес палач е безпощаден.

Утре тихичко прозвънва.

 

Някак си недоловимо,

светло влиза ни в живота.

И е зрима, и незрима,

с носталгична, бяла нота.

 

Любовта е пеперуда -

пърха в мен, а после в тебе.

Малко семенце учудено.

Милост. Преданост. Потребност.

 

И на високосна дата

нежна, шеметна, беззвучна...

Любовта е над нещата.

Но защо не ми се случва?

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??