"Любовта е над нещата"
из романа "Мила, Мерилин" на Ваня Щерева
Любовта е над нещата.
Ту е шумна, ту безмълвна.
Днес палач е безпощаден.
Утре тихичко прозвънва.
Някак си недоловимо,
светло влиза ни в живота.
И е зрима, и незрима,
с носталгична, бяла нота.
Любовта е пеперуда -
пърха в мен, а после в тебе.
Малко семенце учудено.
Милост. Преданост. Потребност.
И на високосна дата
нежна, шеметна, беззвучна...
Любовта е над нещата.
Но защо не ми се случва?
© Нина Чилиянска Всички права запазени
с носталгична, бяла нота.
Хареса ми!