15 ene 2017, 17:35

Надежда и страх 

  Poesía
235 5 9

Като лист, отписан от живота,
ще вляза във земята някой ден,
и тя ще ме приеме със охота;
цветя уханни ще цъфтят над мен.

 

Дано да имам дотогава време:
не всичко казах или сътворих.
Не всяка болка се превърна в стреме
и не за всички болки аз простих.

 

Не винаги в живота съм перфектен.
Понякога добър съм, друг път – лош.
А той като кръчмар е неприветен,
и сметката ме реже с остър нож.

 

Аз знам, че неизменно ще се плаща
за грешки, за душевния боклук, 
но, моля те, Съдба, не ме отпращай,
защото искам да остана още тук,

 

за да простя на всички непростимото,
за да запълня белите листа
с най-истинското слово, най-значимото,
преди да си отида от света.

 

Нима ще легна под цветята, недописал
последния си, най-добрия стих,
с една отчайващо жестока мисъл:
„На себе си за нищо не простих…“

10. 01. 2017 г.
Русе

© Румен Ченков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??