Нагаждач
Да се нагаждаш толкова е лесно,
ще си живееш спокойно,чудесно.
Кротък мъж заедно със силните на деня,
ласкател, подмазвач, живурка си така!
Хамелеон в човешка кожа, без душа,
веднъж с едните после с другите за изгода.
Усмихва се с изкуствена усмивка така
че да се хареса на хора с власт и пара'.
Нагажда се в живота и винаги той оцелява,
за жалост на достойнството си изневерява.
Децата му го гледат, бащата, примера е той,
така и те ще станат същите като родителя свой!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados