16 nov 2011, 13:53

Наивност 

  Poesía » Filosófica
502 0 2

Попаднал в кръговрата на живота

наивно, като малко дете,

получаваш всичко безгрижно,

сякаш светът е в твоите ръце.

 

С години осъзнаваш, че всичко е илюзия,

бориш се, прехапваш устни до кръв

и казваш си "Всичко е наред!",

продължаш някак си смирено напред.

 

Ударите понасяш, бичуват те с камшик

и с раните душевни променяш своя ред.

Мъката затваряш в прашния сандък

и ключа захвърляш някъде навън.

 

Годините минават, болките се трупат

и всячески прогонваш мислите от теб,

за да не се превърнеш в просяк,

молещ за наивност, любов и късмет.

© Джимбо Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??