Зимата цари навън, цари и в душата.
Сладък сън владее цялата земя,
но душата на човек не може
желаният покой да открие.
Нощта се спуска над света,
прикривайки го с черно наметало.
Меки възглавници, топли завивки,
обвит в топлина, чувстват празнина.
Единственият издаван звук идва
от туптенето на самотното ти сърце.
Мразиш зимата, копнееш за лято,
когато дори в най-мрачната нощ
може да почувстваш света около себе си.
Но тялото си отиде, отстъпи на зимата.
И ти не можеш нищо да сториш,
за да се пребориш с това чувство,
да победиш звука, идваш от самото сърце,
Без другар до себе си в мрачната нощ -
Това е най-самотния звук на света.
© Диляна Неделчева Todos los derechos reservados