Ти решаваш - това е мотото -
Кой да е касапът, решава животното -
Нали се сещаш, за к'во иде дума,
нали се сещаш, че не ползват и гума
тези, които ти чакат гласа -
Отново сме затънали в предизборни л'йна,
макар, че фсъщност в помийната яма
отдавна живеем, но моля, без драма!
/Припев/
Ъ-ъ, само ти решаваш,
но чуждите решения само потвърждаваш -
Нищо ново не чуваш, само нови лъжи,
но и те са познати, но все пак те боли...
Е, не си ли свикнал вече със болката?
Но с' срама как се свиква? Май единствено в моргата...
Май единствено в моргата...
Ти решаваш - отново ни тормозят с клишета -
Вече в нищо не вярваш и надигаш шишето -
Нали се сещаш обаче, че и то не спасява,
че спасен ще си, може би, само в друга държава,
но сърцето не дава, явно тънеш в заблуда,
'щото също не вярваш и в следизборно чудо...
Припев/
Ъ-ъ, само ти решаваш,
но чуждите решения само потвърждаваш -
Нищо ново не чуваш, само нови лъжи,
но и те са познати, но все пак те боли...
Е, не си ли свикнал вече със болката?
Но с' срама как се свиква? Май единствено в моргата...
Май единствено в моргата...
Ти решаваш - ехидно и обидно звучи -
Ти решаваш - какво ли? Нищо всъщност, нали -
Е, касапите, глутница, гледат те гладно, мило,
както гледа говедото със любов крокодила.
Нали се сещаш, приятел, нали се сещаш, и чал,
до поредната среща с новия, стар сериал...
Припев/
Ъ-ъ, само ти решаваш,
но чуждите решения само потвърждаваш -
Нищо ново не чуваш, само нови лъжи,
но и те са познати, но все пак те боли...
Е, не си ли свикнал вече със болката?
Но с' срама как се свиква? Май единствено в моргата...
Май единствено в моргата...
Нали се сещаш.
Нали Го усещаш.
Нали са сещаш.
Нали Го усещаш*...
06.06.2024.
***
* - Последната част на песента се пее до тогава, докато изгуби смисъл в живота ни...
*****
© Георги Каменов Todos los derechos reservados
Мерси за включването, Атеист.