17 nov 2009, 9:54

Намерена ли? 

  Poesía » De amor
503 1 0

     Намерена ли?

Във дните чакам те, но знам, че нощите са наши!
Пред мен дори да виждам хилядите пълни чаши,
аз бързам към нощта  и то с желание голямо и питам се:

Дали приемаш ме в сърцето си неразгадано?
...
Та ти си "Тайнствена", изгубена в мъглявината,
казваш "не бързам... търся светлината".
Във мрака непрогледен ми кажи
                  дали сърцето ти откри
онуй, което търсеше, кажи?
И някой (светлината може би)
 дали те чака още (винаги)?
А в мрачни дни, кажи? -
така ли пак ще чувстваш ти?
... Дали?

© Богдан Хлебаров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??