19 oct 2015, 18:05

Напаст 

  Poesía » Civil
244 0 0

Напаст


Каква е тази градска напаст.
Днес всички тичат към града...
Надяват се, че там ще лапат,
и ще живеят на ръба!

За селото не щат да чуят.
Там слънцето ги най-пече!
Не щат цървули да обуят,
деня им в труд да протече...

И всички искат да хитруват...
Хайлазлъка ги влече.
И търсят с някой да раздуват,
по-лесно как да се краде!

Натикани са във коптори,
или във цигански гета,
а селото с широки двори,
очаква техните дела!

За тях очакват да се грижим.
Да храним гладните гърла.
Те соцпрограмите ни стрижат!
А страдат нашите села!

И туй Европа го закриля!..
Нали не става туй при тях!
Катуните им връщат с сила
Прочистват си така света!

Аман от глупави съвети,
не щеме техния акъл!
Щом са за наша сметка взети,
и смисъла е често зъл!
22.07.2014г. Драгойново


© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??