22 ene 2013, 19:45

Народ с история вековна 

  Poesía » Civil
604 1 0

Народ с история вековна,

с търпение, с устойчив ген,

безропотен и интелигентен,

ти винаги си бил разединен.


Ти винаги си вярвал на лъжците,

които хляба ти от масата крадат

и водят те умело в нищетата,

към бездната, към твоя  крах.


Народ с история велика,

защо достигна до деня,

да питаш другите  народи,

как да живееш в своята страна.


Защо продажни политици

те ползват все за своите дела,

как с вота, който ги даряваш

до гроб остават във властта.


Народе, който вярваш на лъжците,

огледай се и виж си своя ден,

спомни си, скоро дали си се усмихвал,

щастлив ли си, а... твоите деца?


21.01.2013 г.

© Дария Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??