Народ с история вековна,
с търпение, с устойчив ген,
безропотен и интелигентен,
ти винаги си бил разединен.
Ти винаги си вярвал на лъжците,
които хляба ти от масата крадат
и водят те умело в нищетата,
към бездната, към твоя крах.
Народ с история велика,
защо достигна до деня,
да питаш другите народи,
как да живееш в своята страна.
Защо продажни политици
те ползват все за своите дела,
как с вота, който ги даряваш
до гроб остават във властта.
Народе, който вярваш на лъжците,
огледай се и виж си своя ден,
спомни си, скоро дали си се усмихвал,
щастлив ли си, а... твоите деца?
21.01.2013 г.
© Дария Все права защищены