9 oct 2010, 0:56

Народе 

  Poesía » Otra
487 0 2

Ах, ти, народе безсрамни!
Виждаш ли как плаче земята,
виждаш ли как ечат буки вековни,
как мрат от злоба орлици?
Виждаш ли какво стори?
Виждаш ли мъката по лицата,
раните по телата?!
Ах, ти, народе, га ли ще чуеш,
кога ли ще видиш, че таз земя обич що е не знае?
Вместо да се прекланяш на красотата,
ти я скършваш.
Вместо да се радваш на гората,
ти я погубваш.
Не, народе, не... не, Българийо, майко свидна!
Спри с тез полуди и виж си децата как сеят смърт на земята.

© Апокалиптикс А Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Но защо народа, душо? Защо "безсрамни"?Защо "Виждаш ли какво стори?"? Как да не знае що е обич нашата земя когато е пропита с черните кърви на героите, със сълзите на поетите.
  • Ти си знаеш...
Propuestas
: ??:??