15 ene 2023, 20:18

Народът ще си чака 

  Poesía » Civil
221 0 2

В нашата столица, баш по средата,

се мъдри отколе народната палата,

в нея, като ято вранови птици

се разхождат важно разни политици.

 

Едни от трибуната по микрофона грачат,

други нехаят, по коридора се влачат.

Сядат на обяд с евтино кюфтенце,

после - на лафче с ароматно кафенце

 

да уреждат у нас, или нейде в чужбина,

далечна или много близка роднина

с някоя и друга сделка имотна,

пост, в кеш парица непотна.

 

Има ли някъде голям келепир,

те са първи, другите подир.

Сгрешат ли нещо в тяхна задача,

сочат за виновен друг на палача.

 

Така ,,милите", на столицата по средата,

карат е агале - агале в народната палата -

днес ден да мине благ,

утре друг да дойде пак.

 

А, народът??? Народът ще си чака,

докато светлото бъдеще дочака

някога да дойде в майка България,

та горката да стане като Швейцария!?

 

П.П. агале - агале - едва - едва

 

 

 

 

 

© Никола Яндов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??