Всяко име своя тайна носи.
Смисъл има. Прави ни специални.
И събужда незададени въпроси.
Грее с аромати уникални.
Дават ни го нашите най-родни -
да го носим – гордо и красиво.
Да го пазим - честно и свободно,
цветен спомен в битието сиво.
Често го предаваме нататък –
на деца, на внуци, на роднини.
Името ни слага отпечатък -
с него сме известни и значими.
Някой път окаляно жестоко,
поругано, стъпкано, отнето,
се превръща във разменна стока
или непотърсена монета.
Чисто нека е. Да го не съдят
(след смъртта ни) подло и нарочно.
Ярък спомен то за нас да бъде,
а не надпис на надгробна плоча.
ЧЕСТИТ НИКУЛДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ!
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados